Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΣ στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου

festival olympias

Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 επισκέφτηκαν το σχολείο μας ο κ. Ρομποτής Σταύρος και η κ. Λαδέα Χρύσα ως εκπρόσωποι του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας, προκειμένου να ενημερώσουν τους μαθητές για τις δράσεις του Φεστιβάλ. Ειδικότερα, παρουσίασαν τα εργαστήρια που θα υλοποιηθούν στα πλαίσια του Φεστιβάλ από τις 2 ως τις 9 Δεκεμβρίου 2023. Πρόκειται για εργαστήρια κινηματογραφικά, ντοκιμαντέρ, εργαστήρια animation, θεατρικά παιχνίδια και δημοσιογραφικά εργαστήρια, όπως είναι το Zizanio News και το Daily News. Θα υλοποιηθούν επίσης και εργαστήρια κριτικής επιτροπής, όπου οι συμμετέχοντες μαθητές, ως μέλη της παιδικής κριτικής επιτροπής, θα αποφασίσουν, από κοινού με την ενήλικη κριτική επιτροπή, για το βραβείο καλύτερης ταινίας σε συγκεκριμένες κατηγορίες ταινιών.

Η συμμετοχή των μαθητών στα εργαστήρια θα γίνει ύστερα από γονική συναίνεση. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ (https://olympiafestival.gr/)

Ο διευθυντής του σχολείου, κ. Λαμπρόπουλος Άγγελος, ευχαρίστησε την κ. Λαδέα και τον κ. Ρομποτή για την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τις δράσεις του Φεστιβάλ. Τόνισε στους μαθητές ότι είμαστε πολύ τυχεροί και ταυτόχρονα πολύ περήφανοι για το φεστιβάλ κινηματογράφου Ολυμπίας. Ένα θεσμό που γεννήθηκε και εξελίχθηκε στο νομό μας αλλά πολύ σύντομα βρήκε απήχηση και αναγνώριση σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Απόδειξη του υψηλού επιπέδου και της ποιότητας όσων γίνονται στο φεστιβάλ είναι οι πολλές Ελληνικές και Διεθνείς συμμετοχές νέων ανθρώπων και σχολείων.

1
2
4
3
1
2
4
3
previous arrow
next arrow
1
2
4
3
previous arrow
next arrow