Το 1ο Γυμνάσιο Πύργου στην ημερίδα “Η καινοτομία στην Εκπαίδευση” στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Με την συμμετοχή εκατόν είκοσι (120) εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε η ημερίδα στην Χάλκη, στις 18 Νοεμβρίου 2023 σε συνεργασία με φορείς, υπό την Σκέπη του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών.

 Κατά την ημερίδα παρουσιάστηκαν εισηγήσεις που πραγματεύονταν καλές Εκπαιδευτικές πρακτικές στο εκπαιδευτικό περιβάλλον που εντάσσονται στο πλαίσιο της καινοτομίας, ενώ ακολούθησε Στρογγυλή Τράπεζα η οποία επικεντρώθηκε στην αποτίμηση των εισηγήσεων, και θέσπιση νέων στόχων αναφορικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη, την πρόκληση της εποχής μας.

Κατά την έναρξη της ημερίδας απηύθυναν χαιρετισμό ο Καθηγούμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός, ο κ. Αθανάσιος Αλατζόγλου, Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ημαθίας, η κ. Ιωάννα Κλιάρη, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών καθώς και η κ. Τίτα Τερζή, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηλείας ως εκπρόσωπος του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αντρέα Ζέρβα. Η ημερίδα αυτή διοργανώνεται για δεύτερο έτος με αφορμή την ημέρα του δασκάλου, με τη σύμπραξη της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και του Πατριαρχικού Ιδρύματος και οι σύνεδροι ξεναγήθηκαν στο ναΰδριο της Αγίας Τριάδος, στις αίθουσες διδασκαλίας και τους λοιπούς χώρους της Σχολής. Στην ημερίδα συμμετείχε και εκπροσώπησε το 1ο Γυμνάσιο Πύργου η εκπαιδευτικός του σχολείου μας Ελένη Κουτσοβασίλη.