Ημερίδα για την επιχειρηματικότητα στη Δυτική Ελλάδα

Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα «Επιχειρηματικότητα στη Δυτική Ελλάδα» που ως στόχο είχε την παρουσίαση των προγραμμάτων που υλοποιεί η Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ως Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης δράσεων επιχειρηματικότητας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου στον χώρο του αμφιθέατρου του 1ου Γυμνασίου Πύργου.

Ειδικότερα οι ομιλητές προχώρησαν στην ενημέρωση για τη διαχείριση, την πορεία υλοποίησης αλλά και το κλείσιμο των έργων του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020» (ενταγμένες δράσεις, αποτελέσματα κλπ.) όπως επίσης και την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της ολοκληρωμένης στρατηγικής για την ανάπτυξη – στήριξη της επιχειρηματικότητας και των τοπικών κοινωνιών όπως υλοποιείται μέσα από το Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020»

Επιπλέον επιμέρους θέματα που αναπτύχθηκαν  μεταξύ άλλων είναι

  • «Δράσεις ενίσχυσης επιχειρηματικότητας ΕΣΠΑ 2014 – 2020»
  • «Δράσεις για την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία από το Ε.Π. Δυτική Ελλάδα 2021 – 2027»
  • «Επιχειρηματικότητα και ψηφιακός μετασχηματισμός».

Οι εργασίες της ημερίδας ολοκληρώθηκαν με συζήτηση μεταξύ στελεχών της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης «Δυτική Ελλάδα» 2014 – 2020, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αλλά και εκπροσώπων εταιρειών που ωφελήθηκαν των δράσεων για την επιχειρηματικότητα όπως επίσης και εκπροσώπων φορέων της περιοχής.