Δράση ζωής με την 3η κατά σειρά εθελοντική αιμοδοσία

Με σύνθημα «Δώσε κι εσύ 10 λεπτά από τον χρόνο σου, για να χαρίσεις ελπίδα σε έναν συνάνθρωπό σου» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, 18 Φεβρουαρίου 2024, η 3η κατά σειρά εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Πύργου σε συνεργασία με τον Σταθμό Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Ηλείας, στον χώρο του σχολείου.

Πρόκειται για μία εξαιρετική πρωτοβουλία, που χρόνο με τον χρόνο βρίσκει όλο και μεγαλύτερη ανταπόκριση, αφού ο στόχος είναι ιερός και δεν είναι άλλος από την υπέρτατη μορφή αλληλεγγύης στον πάσχοντα συνάνθρωπο, όπως η προσφορά αίματος.

Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων πατήρ Παναγιώτης Κλουκίνας, παρών σε αυτή την προσπάθεια, απηύθυνε έκκληση προς όλους τους γονείς των μαθητών του σχολείου, να αποτελέσουν το καλύτερο παράδειγμα για τα παιδιά τους και να συμμετέχουν σε τέτοιες δράσεις ζωής.

«Είναι ιδιαίτερη χαρά σήμερα διότι εδώ στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων διοργανώνει αυτή την αιμοδοσία. Προσπαθούμε να περάσουμε σαν σύλλογος με τόσες δράσεις που έχουμε κάνει ένα μήνυμα ζωής. Με την εθελοντική αιμοδοσία δίνουμε ζωή και έτσι στις δύσκολες στιγμές ο Σύλλογος Γονέων πάντα θα είναι μπροστά για να βοηθήσει όλους. Καλούμε όλους τους γονείς να καταλάβουν πως η αιμοδοσία είναι μία δράση, στην οποία πρέπει όλοι να συμμετέχουμε, διότι είναι ζήτημα ζωής. Στις δύσκολες στιγμές όλοι ζητάμε το αίμα και με αυτό τον τρόπο μπορούμε να το έχουμε. Καλούμε όλους τους πολίτες όχι μόνο ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αλλά κι εμείς σαν εκκλησία, διότι πρέπει να βρισκόμαστε και να δίνουμε αίμα. Το αίμα είναι ζωή και με 10 λεπτά από το χρόνο μας μπορούμε να βοηθήσουμε κάποιον συνάνθρωπό μας.»

Αρωγός και υποστηρικτικός πάντα σε δράσεις προσφοράς και αλληλεγγύης ο διευθυντής του Γυμνασίου κ. Άγγελος Λαμπρόπουλος, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι έσπευσαν να χαρίσουν ζωή με το αίμα τους, τόνισε ότι στόχος είναι αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

«Σήμερα φιλοξενούμε μία από τις σημαντικότερες δράσεις που στηρίζουν την ζωή, στηρίζουν τον αγώνα των ανθρώπων για ένα αγαθό το οποίο πραγματικά δεν αγοράζεται απλά δωρίζεται. Είναι το σημαντικότερο. Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με το νοσοκομείο Πύργου, έλαβε αυτή την πρωτοβουλία κι εμείς ως σχολείο μαζί με τους κηδεμόνες οι οποίοι ανταποκρίθηκαν σ’ αυτό το κάλεσμα, προσπαθούμε να βοηθήσουμε όλους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Είναι πολύ σημαντικό, κι αυτή την δράση θα προσπαθήσουμε να την συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια. Να ευχαριστήσουμε όλους για την συμμετοχή τους.»

Από την πλευρά της η γιατρός του Σταθμού Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Πύργου κ. Έλσα Ζαχαριαδάκη, πάντα παρούσα, προκειμένου να διευκολύνει την εξέλιξη της διαδικασίας, τόνισε πως:

Ως γονέας μαθήτριας του 1ου Γυμνασίου Πύργου, έδωσε το παρόν και αιμοδότησε και ο πρώην Διευθυντής του σχολείου κ. Γιώργος Μπίρμπας.