Θεατρική ομάδα 1ου Γυμνασίου Πύργου: Ως Τελάληδες προλόγισαν το Πυργιώτικο Καρναβάλι

Σε…τελάληδες μεταμορφώθηκαν τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας του 1ου Γυμνασίου Πύργου, αναγγέλλοντας στους δρόμους της πόλης την έναρξη του Πυργιώτικου Καρναβαλιού. Οι μαθητές που συμμετέχουν στην θεατρική ομάδα, που έχει μια πορεία τουλάχιστον είκοσι χρόνια στον χώρο του καλλιτεχνικού και πολιτιστικού γίγνεσθαι του Πύργου, με υπεύθυνη την καθηγήτριά τους κ. Σοφία Μάλεση, μίλησαν χθες στην εφ. Πατρίς για την εμπειρία συμμετοχής τους τόσο στις δράσεις της ομάδας όσο και στις χθεσινές εκδηλώσεις.

Οι τελάληδες, αφού ολοκλήρωσαν τις τελευταίες πρόβες τους στον χώρο του 1ου Γυμνασίου Πύργου, ξεκίνησαν το «ταξίδι» στους δρόμους της πόλης προλογίζοντας την έναρξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων με ένα πρωτότυπο θέατρο δρόμου, μιμήσεις και χορό και κατέληξαν στην πλατεία δικαστηρίων στον Πύργο, όπου πραγματοποίησαν σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ “Δημιουργική Γωνιά” μια μοναδική εκδήλωση προσφέροντας ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό θέαμα.

Σοφία Μάλεση, υπεύθυνη θεατρικής ομάδας 1ου Γυμνασίου Πύργου
«Είναι μια ομάδα που υπάρχει σχεδόν είκοσι χρόνια στην πόλη μας, δραστηριοποιούνται τα παιδιά μέσα στον ελεύθερο χρόνο τους, εκφράζονται, δημιουργούν. Τα έργα που παρουσιάζουμε κάθε χρόνο είναι δικές μας διασκευές, έχουμε συμμετάσχει σε διαγωνισμούς, έχουμε πάρει βραβεία, μας έχει αγκαλιάσει η πόλη. Είχαμε ένα κάλεσμα από τον δήμο για να κάνουμε την έναρξη του καρναβαλιού στις πολιτιστικές εκδηλώσεις των αποκριών που διοργανώνει. Με μεγάλη χαρά τα παιδιά το έχουν ετοιμάσει και είμαστε έτοιμοι να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι ξεκινάει το Πυργιώτικο Καρναβάλι».

Αγγελική Σπηλιοπούλου, μαθήτρια μέλος Θ.Ο.
«Συμμετέχω φέτος πρώτη φορά. Eίναι μια πολύ ωραία εμπειρία αυτή που κάνουμε εδώ στο σχολείο γιατί κάθε Κυριακή μαζευόμαστε και προσπαθούμε όλοι μαζί να φτιάξουμε το έργο και είμαστε όλοι σαν οικογένεια και επικοινωνούμε πολύ ωραία. Είμαστε μια αγαπημένη ομάδα».

Βάνα Μιχαλοπούλου, μαθήτρια μέλος Θ.Ο.
«Στη θεατρική ομάδα του σχολείου συμμετέχω από πέρυσι, δουλεύουμε πολύ σκληρά με κόπο και δημιουργούμε πολύ ωραίες παραστάσεις που τις παρουσιάζουμε κάθε Μάιο και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα αρέσει στον κόσμο και μας κάνει και εμάς χαρούμενους».

Θεόδωρος Λιναρδάτος, μαθητής μέλος Θ.Ο.
«Ξεκίνησα από φέτος στην θεατρική ομάδα του σχολείου μας. Θεωρώ πως είναι μια εμπειρία μοναδική γιατί συνεργαζόμαστε αρμονικά όλοι μας και δημιουργούμε παραστάσεις που αρέσουν στον κόσμο. Θέλω να συνεχίσω και του χρόνου στην ομάδα».

Χάρης Καραστάθης, μαθητής μέλος Θ.Ο.
«Είμαι στην ομάδα δύο χρόνια, απολαμβάνω πάρα πολύ κάθε φορά που μαζευόμαστε για να κάνουμε μια πρόβα σε ένα θεατρικό γιατί στο τέλος της χρονιάς βγαίνει υπέροχο αποτέλεσμα, αλλά εκτός από τα θεατρικά, κάνουμε και διάφορες άλλες δράσεις, όπως σεμινάρια, εκπαιδευτικές εκδρομές και φέτος σχεδιάζουμε να πάμε Θεσσαλονίκη».