Η τελετή Αγιασμού στο σχολείο μας

IMG 20230911 100207 356 2

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου έγινε στο σχολείο μας η καθιερωμένη τελετή του αγιασμού για το νέο σχολικό έτος με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. κ. Αθανασίου Β’, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Με την ευλογία του αγιασμού που τελέσαμε, δεν κάναμε τίποτα άλλο, παρά να παρακαλέσουμε τον Θεό της ζωής, τον Θεό του φωτός, τον Θεό της γνώσεως, να μας φωτίζει όλους, μικρούς και  μεγάλους και ιδιαίτερα εσάς τα παιδιά, που είσαστε οι διάδοχοι όλων εμάς των μεγαλύτερων, ώστε αυτή η χρονιά να είναι χαρούμενη, ευτυχισμένη, χωρίς προβλήματα, χωρίς δυσκολίες και πάνω από όλα να είναι γεμάτη γνώσεις. Γιατί η γνώση είναι αυτή η οποία θα μας βοηθήσει αύριο, για να πετύχουμε στη ζωή μας. Πάνω στη γνώση θα στηριχθούμε για να δημιουργήσουμε τη δική μας ζωή, τη δική μας επιστήμη και οτιδήποτε άλλο θα αγωνιστούμε στη ζωή μας. Είδαμε άλλωστε τον Χριστό κατά τη δωδεκαετή παρουσία του στον ναό, ως πάνσοφος και παντοδύναμος να δίνει σωστές απαντήσεις στους γραμματείς και στους φαρισαίους του ναού. Εδώ κάτω από τη συμβουλή των καλών σας καθηγητών, να είστε βέβαιοι ότι αν τους ακούσετε, μιας και η υπακοή είναι μία μεγάλη αρετή, που έχει θετικά αποτελέσματα, θα πετύχετε στη ζωή σας. Εύχομαι λοιπόν να είναι η χρονιά χαρούμενη, γεμάτη από ζωντάνια, από ζωή, από διάθεση για μόρφωση».

Την τελετή του Αγιασμού τίμησαν με την παρουσία τους, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Ανδρέας Ζέρβας, η Σύμβουλος παιδαγωγικής ευθύνης του σχολείου κα. Γεωργία Νικολετσέα, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Βασίλης Γιαννόπουλος, ο Δήμαρχος Πύργου κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου Πύργου κ. Στάθης Καννής και ο κ. Γιάννης Παπαδημητρίου, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πύργου και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. Όλοι οι επίτιμοι προσκεκλημένοι μας απηύθυναν χαιρετισμό, ευχόμενοι στους μαθητές καλή σχολική χρονιά και πρόοδο.

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Ζέρβας ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Θα ήθελα να σας μεταφέρω, κατόπιν επιθυμίας του, τις ευχές του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, για μία καλή χρονιά, δημιουργική με υγεία. Θα ήθελα να μιλήσω για την αξία της γνώσης, που είναι το μοναδικό εφόδιο για όλη μας τη ζωή. Άλλα πράγματα που επιδιώκουν οι πολλοί, όπως τα πλούτη, η ομορφιά και οτιδήποτε άλλο, παρέρχονται. Αυτό που είναι παντοτινό εφόδιο είναι γνώση. Στα χρόνια που διάγετε θα πρέπει να εφοδιαστείτε με τα καλύτερα εφόδια που απλόχερα οι εκλεκτοί συνάδελφοι καθηγητές σας, σας προσφέρουν, για να έχετε όσο το δυνατόν καλύτερη μόρφωση και να αντιμετωπίσετε τη ζωή με τον καλύτερο τρόπο. Και ψυχολογικά, αλλά και βιοποριστικά. Εύχομαι μία καλή χρονιά, γεμάτη γνώση και υγεία».

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και αρκετοί γονείς, ιδιαίτερα των μαθητών που φοιτούν φέτος για πρώτη φορά στο σχολείο μας. Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης Παπαδημητρίου ανέφερε τα εξής:

«Καλή χρονιά και από μένα, να έχετε μία σχολική χρονιά με υγεία, που θα σας δώσει τις δυνατότητες να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας. Με τη βοήθεια των καθηγητών σας, που είναι άρτια εκπαιδευμένοι, καθώς και τη βοήθεια των γονιών σας, τα όνειρά σας θα γίνουν πραγματικότητα. Θα ήθελα όμως να σταθώ και σε όσα έχουν συμβεί στη Θεσσαλία, πραγματικά ένα πρωτόγνωρο γεγονός για όλη την Ελλάδα. Η σκέψη όλων είναι στα παιδιά, στους συνομηλίκους σας, που δεν έχουν αυτή τη στιγμή το χαμόγελο που έχετε εσείς, αφού δεν μπορούν σήμερα να τελέσουν τον αγιασμό και να είναι στα σχολεία τους.  Προτείνω ως πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας, να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους, που πραγματικά έχουν ανάγκη σε στοιχειώδη πράγματα, τα οποία στερούνται αυτή τη στιγμή».

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ομιλία που εκφώνησε ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Άγγελος Λαμπρόπουλος, εκφράζοντας και τις ευχές των εκπαιδευτικών του σχολείου:

«Πρέπει να ξέρετε, ότι το σχολείο ουσιαστικά είναι μία γέφυρα, που σας περνά από τον κόσμο των παιδιών, στον κόσμο των μεγάλων, στην αυριανή κοινωνία. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και να σας συγχαρώ για την σημαντική προσπάθειά και τον κόπο που θα καταβάλετε καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Να καλωσορίσω και τους μικρούς μαθητές μας, οι οποίοι κάνουν το μεγάλο άλμα, από το πρώτο σχολείο της ζωής τους, το δημοτικό, σε ένα νέο σχολείο, το οποίο θέλουμε να γίνει το σχολείο της καρδιάς σας».

IMG 20230911 100207 356
2
1
4 censored 1
3
IMG_20230911_100207_356
2
1
4_censored
3
previous arrow
next arrow
IMG_20230911_100207_356
2
1
4_censored
3
previous arrow
next arrow