Το 3ο θερινό σχολείο στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου

Το 3ο θερινό σχολείο «Ήρων» με θέμα «Διαστημική τεχνολογία και οι επιπτώσεις της στη ζωή μας» ξεκινά την Τρίτη 29 Αυγούστου, στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου με την εκπαιδευτική εκδρομή στο Κέντρο Δορυφορικών Επικοινωνιών «Θερμοπύλαι» του ΟΤΕ στη Σκάρφεια Φθιώτιδας.

Η δράση συνδιοργανώνεται από το Ερευνητικό Εργαστήριο Υψηλών Συχνοτήτων, Μεταϋλικών και μη Γραμμικών Κυμάτων (HERON LAB) του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον Δήμο Πύργου.

Οι 25 μαθητές/μαθήτριες από την Ηλεία θα αλληλεπιδράσουν με επιστήμονες και ερευνητές από τα ελληνικά πανεπιστήμια και θα μάθουν για το διάστημα και τις τεχνολογίες που αναπτύσσονται, προκειμένου αφενός να εξερευνήσουμε τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και αφετέρου να προβλέψουμε, να προστατέψουμε και να βελτιώσουμε τη ζωή μας στη γη.

Σκοπός του θερινού σχολείου «Ήρων» είναι να εμπνεύσει τους μαθητές, να τους παρακινήσει να αναζητούν τη γνώση και να χρησιμοποιούν τον τρόπο σκέψης της Φυσικής στη ζωή τους.

https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/pirgos/to-3o-therino-sxoleio-sto-1o-gymnasio-pyrgou/