Διδακτική επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία

Μια ξεχωριστή διδακτική επίσκεψη πραγματοποίησαν οι μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023 στην Αρχαία Ολυμπία, όπου συμμετείχαν σε θεματική εκπαιδευτική περιήγηση με τίτλο «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αρχαιότητα».

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στον Αρχαιολογικό Χώρο και στο Μουσείο της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας από τους αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας κ. Γεωργοπούλου Μαρία και κ. Λιάγκουρα Χρίστο, με εστίαση σε επιλεγμένα μνημεία του Αρχαιολογικού Χώρου και εκθέματα του Μουσείου, τα οποία σχετίζονται με τη  διοργάνωση και τον τρόπο  διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαιότητα.

Στη συνέχεια, μαθητές και εκπαιδευτικοί περιηγήθηκαν στον ευρύτερο χώρο και στη σύγχρονη Ολυμπία, απολαμβάνοντας το μαγευτικό φυσικό περιβάλλον.

Η επίσκεψη υλοποιήθηκε στα πλαίσια των μαθημάτων της Νεοελληνικής Γλώσσας, της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και της Ιστορίας, με αφορμή και την επικείμενη τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας τη 16η Απριλίου 2024.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί: Σαργέντη Βασιλική, Αθανασοπούλου Ελένη, Παπαδόπουλος Σπύρος, Πίππα Αριστέα, Αντωνόπουλος Χαράλαμπος και Καραπαναγιώτου Χριστίνα.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Γεωργοπούλου Μαρία και τον κ. Λιάγκουρα Χρίστο για την απόλυτα κατατοπιστική, αλλά και ευχάριστη ξενάγηση των μαθητών μας.

image-33
image-42
image-36
image-34
image-37
image-38
image-35
image-40
image-41
image-39
image-43
previous arrow
next arrow
image-33
image-42
image-36
image-34
image-37
image-38
image-35
image-40
image-41
image-39
image-43
previous arrow
next arrow