Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

Την Πέμπτη 4 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου εκδήλωση στο πλαίσιο της 1ης Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας Φιλοζωίας. Η κα Χριστοδουλάκη, εθελόντρια του φιλοζωικού συλλόγου Κρεστένων “Νοιάζομαι” και η κα Ρωμανού, εκπαιδευτικός του σχολείου μας οργάνωσαν και παρουσίασαν στους μαθητές υλικό σχετικό με τα ζώα χωρίς κηδεμόνα που πασχίζουν να επιβιώσουν στους αφιλόξενους δρόμους του αστικού περιβάλλοντος.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την υιοθεσία και την υπεύθυνη κηδεμονία ενός ζώου. Με την αμέριστη στήριξη τόσο του Διευθυντή κ. Άγγελου Λαμπρόπουλου, όσο και του υποδιευθυντή κ. Νικόλαου Δημόπουλου, ο σκοπός της ευαισθητοποίησης των μαθητών και της καλλιέργειας της ενσυναίσθησης επετεύχθη και οι μαθητές αγκάλιασαν με ενθουσιασμό αυτή τη δράση. Η αγάπη και το ενδιαφέρον που έδειξαν για τον εθελοντισμό που αφορά στη βοήθεια των απροστάτευτων ζώων μας κάνει υπερήφανους και μας γεμίζει ελπίδα για το μέλλον, καθώς είμαστε βέβαιοι πως θα είναι εκείνοι που θα αλλάξουν τον τρόπο που οι μέχρι τώρα γενιές συμπεριφέρονται στα ζώα. Η συμμετοχή των μαθητών ήταν τόσο συγκινητική, που το σχολείο δεσμεύτηκε στη συνέχιση των φιλοζωικών δράσεων, καθώς το μήνυμα της ημέρας είναι πως η φιλοζωία και ο εθελοντισμός είναι τρόπος ζωής.

Ευχαριστούμε θερμά τον φιλοζωικό σύλλογο Κρεστένων “Νοιάζομαι” και τον πρόεδρό του κ. Λιαρομάτη και στοχεύουμε στη συνέχεια να επισκεφτούμε τον χώρο του καταφυγίου, όπου οι μαθητές μας θα μπορέσουν να δείξουν έμπρακτα την αγάπη τους και να βιώσουν τη χαρά του εθελοντισμού. Θα ήταν μεγάλη μας παράλειψη αν δεν ευχαριστούσαμε την Summer, την γλυκύτατη σκυλίτσα που συνόδευε την εθελόντρια του συλλόγου και που, με τον δικό της μοναδικό τρόπο, είπε στα παιδιά αυτά που εμείς οι άνθρωποι ίσως δεν μπορέσουμε να πούμε ποτέ.